Sări la conţinut

Pot fi fericit cu adevărat!

16 aprilie 2013

Viaţa noastră trebuie să fie o viaţă plină de fericire. Dar care ar fi condiţia pentru ca cineva să fie ferict? Să vrea acest lucru! Faptul că întâlnim nenumărate persoane lipsite de un chip fericit, este din cauza căutării fericirii unde nu trebuie. Dacă limităm fericirea doar la o bunăstare socială, casă, maşină, serviciu etc, atunci este explicabil de ce întâlnim atât de mulţi oameni cu feţele posomorâte. Adevărata fericire este mai mult decât starea de bine dată de împlinirea unor pofte şi nevoi.

Fericirea poate fi trăită şi în situaţii tragice, chiar dacă acest lucru este de neînţeles pentru mulţi. De exemplu sunt persoane care deşi suferă de boli cumplite, le auzi spunând că sunt bucuroase de viaţă, că sunt nopţi când nu pot dormi de fericire, le vezi faţa luminată. Cum e oare posibil aşa ceva?

Prin unirea cu Hristos, iar apoi intensitatea fericirii este dată de măsura realizării asemănării cu EL.

S-a spus că fericirea trebuie concepută felurit, în funcţie de vârsta celui care o caută. Că una este să faci fericit un copil şi altceva este să faci fericit un adult. Dar acest lucru ar fi valabil dacă fericirea ar consta în bunuri materiale. Atât copiii cât şi adulţii, pot fi fericiţi cu adevărat atunci când simt că sunt iubiţi şi iubesc. Alţii au afirmat că fericirea este o sumă de bucurii care induc, pentru o scurtă perioada de timp, o anume stare de bine. Dar se pierde din vedere că Hristos nu e genul de persoană care astăzi să fie prezent, iar mâine să lipsească de la întâlnire. De aceea, unirea cu El îi oferă omului o neîncetată stare de bine, o fericire veşnică.

Cu toţii ne dorim să fim fericiți. Numai că noi căutăm fericirea oriunde, numai în Dumnezeu nu. Vă rog să le vestiţi celor nefericiţi, că în orice clipă pot deveni fericiţi dacă se unesc cu Dumnezeu!

Avel Buița

No comments yet

Comenteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: