Patriarhia Română este împotriva Bibliilor distribuite împreună cu ziarul Adevărul

Săptămâna această, fără precedent în istorie, au fost distribuite de către ziarul Adevărul zeci de mii de Biblii versiunea Cornilescu la chioșcurile de ziare din toată țara. Ziarul Adevărul se tipărește la  cel mai mare tiraj dintre toate publicațiile.

Patriarhia a reacționat public, dar a fost târziu și fără efect. Sute de microbuze au transportat Biblii împreună cu ziarul Adevărul în toată țara. Felicităm pe Directorul Holdingului Adevărul, Peter L. Imre pentru curaj și inițiativă, precum și pentru răspunsul corect și categoric la acuzele Patriarhiei. Și deasemenea, apreciem decizia Editurii Orizonturi de a edita în tiraj de masă Biblia versiunea Cornilescu.

Ar trebui că toate bisericile evanghelice să se roage în aceste zile că Dumnezeu să binecuvânteze cu pocăința fiecare persoană care a intrat în posesia Bibliei. Cel puțin, poate noi ne vom găsi în aceste zile timp să înălțam câteva rugăciuni Domnului în acest sens… Cine poate știi dacă nu este și acesta un pas în calea unei treziri spirituale?

Vezi mai multe informații pe:

http://economie.hotnews.ro/stiri-media_publicitate-11965338-patriarhia-avertizeaza-biblia-distribuita-adevarul-este-neoprotestanta.htm

Patriarhia Română a emis un comunicat despre Biblia distribuită împreună cu ziarul Adevărul. “Biblia vândută împreună cu ziarul Adevărul nu este ortodoxă şi conţine diferenţe majore de traducere faţă de textul oficial al Sfintei Scripturi a Bisericii Ortodoxe Române“, au spus oficialii în comunicat.

Biblia este tradusă de Dumitru Cornilescu și a apărută anul acesta (2012) la editura ”Orizonturi” din Bucureşti.

Comunicatul integral, în continuare:
BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMÂNE:

Astăzi, 10 aprilie 2012, cotidianul Adevărul a început să vândă împreună cu ziarul la toate punctele de difuzare a presei şi în librăriile proprii o ediţie revizuită a Bibliei traduse de Dumitru Cornilescu, apărută anul acesta (2012) la editura ”Orizonturi” din Bucureşti.

Deoarece mai mulţi credincioşi ortodocşi au sesizat deja Patriarhia Românăcu privire la faptul că au fost induşi în eroare de către cotidianul Adevărul prin oferirea spre vânzare a unei Biblii neoprotestante, solicităm acestei publicaţii ca în articolele promoţionale şi în spoturile publicitare să ofere informaţiile corecte despre ediţia Bibliei pe care o difuzează.

În acelaşi timp, îndemnăm clerul ortodox să informeze comunităţile de credincioşi despre faptul că Biblia vândută împreună cu ziarul Adevărul nu este ortodoxă şi conţine diferenţe majore de traducere faţă de textul oficial al Sfintei Scripturi a Bisericii Ortodoxe Române.

Poziția oficială a Adevărul Holding:

Referitor la comunicatul transmis presei astăzi de Patriarhia Română, cu privire la publicarea Bibliei împreună cu ziarul Adevărul, conducerea trustului Adevărul Holding face următoarele precizări:

  • Ziarul Adevărul recunoaşte şi respectă rolul Bisericii Ortodoxe Române şi, în consecinţă, nu doreşte să intre în polemici sau să ştirbească autoritatea Bisericii naţionale.
  • Ziarul Adevărul se adresează tuturor cetăţenilor români, indiferent de confesiune.
  • În nici un material de presă sau promoţional Adevărul  nu a pretins sau susţinut că Biblia care apare împreună cu ziarul este o versiune ortodoxă, catolică, neoprotestantă sau sinodală. Biblia e una singură.
  • Biblia care apare împreună cu ziarul Adevarul este Biblia creştină, aceeaşi pentru întreaga creştinătate indiferent de confesiune. Din punctul nostru de vedere, ea se adresează tuturor creştinilor vorbitori de limbă română. Diferenţele de traducere şi interpretare – care apar inclusiv în ediţiile acceptate de BOR – le lăsăm pe seama bisericilor şi teologilor.
  • „Lucrarea nu conţine nici un fel de comentarii sau alte consideraţii şi reprezintă o traducere justă a formei originale a Bibliei. Ceea ce deosebeşte aceste confesiuni sunt interpretările pe care fiecare dintre ele le dau Bibliei. Lucrarea publicată de noi nu cuprinde nici un punct de vedere sau comentariu pe marginea textului Bibliei”, precizează şi Editura Orizonturi, deţinătoarea drepturilor de traducere pentru ediţia apărută împreună cu ziarul Adevărul.
  • În completarea acestor informaţii precizăm că traducerea Cornilescu a fost considerată în epocă „net superioară oricărei alte traduceri, fiind prezentată într-o limbă suplă şi curgătoare, care lipseşte oricărei alte traduceri” (Alexandru Maianu, „Viaţa şi lucrarea lui Dumitru Cornilescu”).

Peter Imre: Biblia va rămâne la chioșcuri

Biblia distribuită astăzi împreună cu ziarul Adevărul rămâne la chioșcuri, a declarat pentru Paginademedia.ro Peter Imre, director general Adfevărul Holding.

Peter Imre:

“Biblia va rămâne la chioșcuri. Mai ales în Săptămâna Mare, orice dispută dispută de acest fel nu este în interesul creștinătății”

“Adevărul respectă necondiționat Biserica.”

“Credem că există o singură Biblie și că este bine ca aceasta să circule, să ajungă la cât mai mulți români. Credem cu tărie că această carte este una singură.”

“Sperăm să ajungă la cât mai mulți creștini, indiferent din ce congregație ar fi.”

Sursa: www.paginademedia.ro

2 gânduri despre „Patriarhia Română este împotriva Bibliilor distribuite împreună cu ziarul Adevărul

  1. http://youtu.be/p06sgz0wzwY ,aici este un comentariu care incepe cu ceea ce ati spus citandu-l pe Alexandru Maianu,si concluzia sa o traga fiecare co0ncluzia,dar patiarhia,nu aste nici un secret pentru nimeni ca s-a descalificat spiritual in nenumarate randuri! Domnul sa aiba mila de acest neam Razvratit si de” pastorii” lui spirituali!!!!!!

  2. Afacerile nu tin cont de Dumnezeu, nu au nimic comun cu El. In actiunea intreprinsa de publicatia „Adevarul” se resimte un iz prozelitistic.. este „metoda ponta”.. punerea asupra faptului implinit si mai apoi tam tam pentru atragerea atentiei.. indiferent de ce cuvinte citim in luarile de pozitie. Cine are de castigat ?.. toti >>> mai putin umilul romanas bagat iar in belea.. de data asta sufleteasca .. atat ii mai ramasese nespurcat .. ce vremuri.. of ce vremuri …

Comenteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: