Marşul pentru Viaţă

“Pentru ca răul să triumfe, e suficient ca oamenii buni să nu facă nimic.” Edmund Burke

„Marşul pentru Viaţă” este un eveniment care se desfăşoară anual, concomitent, în mai multe oraşe din România, în jurul datei de 25 martie (sărbătoarea „Buna Vestire”) şi este organizat de asociaţii ale societăţii civile care compun mişcarea provita. Scopul este afirmarea dreptului la viaţă pentru toate fiinţele umane începând cu momentul concepţiei şi totodată susţinerea familiei tradiţionale şi a valorilor acesteia, temelia unei societăţi solide şi sănătoase.

Scopul principal al „Marşului pentru Viaţă” este afirmarea dreptului la viaţă pentru toate fiinţele umane începând cu momentul concepţiei şi până la moartea naturală.
Totodată, este un manifest în favoarea familiei tradiţionale şi a valorilor acesteia, temelia unei societăţi solide şi sănătoase.

Intenţia acestui eveniment este conştientizarea naţiunii române referitor la genocidul de 55 de ani prin practica avortului şi regresul demografic grav care are loc sub ochii noştri. Până la ora actuală aproximativ 15 oraşe au anunţat organizarea Marşului, printre care amintim: Bucureşti, Timişoara, Satu Mare, Fălticeni, Reşiţa, Deva, Oradea, Tg. Mureş, Cluj-Napoca

La Timişoara, Marşul pentru Viaţă va avea loc în data de 24 Martie începând cu ora 12:00, cu pornire de la Parcul Carmen Sylva (esplanada Bisericii Greco-Catolice, Str. Gheorghe Doja, nr. 25 A).

Împreună cu alte biserici creştine şi ONG-uri de profil, şi noi cei din Biserica Harul, cu ajutorul Domnului, vom participa activ la acest Marş pentru Viaţă, dar până atunci vom ajuta şi la organizarea acestui eveniment, în mod special împărţind împreună cu tinerii bisericii invitaţii în oraşul nostru.

MANIFEST PENTRU VIAŢĂ

„Marşul pentru Viaţă” are loc anual cu scopul afirmării dreptului la viaţă al tuturor persoanelor începând de la momentul concepţiei. Noi, participanţii, ne adresăm prin acest MANIFEST tuturor celor care doresc o schimbare morală – şi în primul rând tinerilor – pentru ca împreună să cerem:

Stoparea genocidului avortului, care durează de 55 de ani şi a înregistrat OFICIAL mai mult de 22.000.000 de victime. Noi înşine suntem supravieţuitori ai legalizării avortului în România, în 1957.
Oferirea de alternative la avort prin susţinerea femeilor în dificultate, prin încurajarea economică a natalităţii şi prin încurajarea adopţiei. Sprijinirea familiilor cu copii cu afecţiuni genetice şi congenitale.
Cercetarea consecinţelor celor aproape 55 de ani de avort legal în România, prin investigarea riguroasă a efectelor avortului asupra femeii (cancere, infertilitate, afecţiuni psihice) şi familiei.
Informarea, prin campanii publice, asupra consecinţelor nefaste ale avortului şi utilizării contraceptivelor.
Recunoaşterea fătului ca al doilea pacient şi introducerea terapiei fetale pentru înlocuirea eugenismului şi a eutanasierii prenatale a copiilor cu afecţiuni genetice.
Cercetarea adevăratelor cauze ale infertilităţii în România şi introducerea alternativelor etice la fertilizarea in vitro. Monitorizarea strictă a clinicilor care efectuează fertilizări in vitro şi încetarea finanţării acestora din fonduri publice.
Stăvilirea falsei „educaţii sexuale”, care instigă la promiscuitate şi conduce la creşterea avorturilor şi sarcinilor la adolescente. Promovarea unei educaţii bazate pe formarea caracterului şi încurajarea castităţii. Recunoaşterea reală a rolului primordial al părinţilor în educaţia copiilor lor.
Interzicerea promovării culturii pornografice.
Susţinerea de către toţi cetăţenii responsabili a politicienilor favorabili unei culturi a vieţii.
Colaborarea tuturor forţelor pro-vita din România.
Criza economică, cea politică şi cea demografică sunt doar consecinţe ale profundei crize morale. Aceasta este adevăratul pericol la adresa societăţii şi împotriva acesteia trebuie să ne îndreptăm cu prioritate.

Numai printr-un prezent curajos şi moral putem fundamenta un viitor frumos pentru noi şi copiii noştri, într-o ţară binecuvântată de Dumnezeu!

Mai multe detalii pe http://www.marsulpentruviata.ro

Comenteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: